Over Geoffrey

Deze lieve plaque voor Geoffrey is op de gedenkmuur geplaatst bij de fantastische dierenhulporganisatie Soi Dog die in Thailand vele duizenden zwerfdieren per jaar helpt en strijdt tegen het eten van honden. Deze enorm gewaardeerde plaque is een gift van Geoffrey’s goede vrienden en ondersteuners van zijn werk voor de rechten van dieren sinds zijn beginjaren als dierenbeschermer in zijn tienertijd, Arlette & Tom Stuip.


Maryen van Castro van plantaardige maaltijdbox Vegan Today heeft een van haar gerechten opgedragen aan Geoffrey: “Geoffrey’s liefde voor dieren is een heerlijk recept! Gepaneerde tofu met noedels in pindasaus. De naam is een eerbetoon aan Geoffrey Deckers, een grote activist voor dierenrechten en oprichter van Diervriendelijk Nederland.
Geoff heeft het aardse plotseling verlaten afgelopen jaar maar zijn werk, energie en liefde voor dieren blijft zeker doorgaan.” Geoffrey was dol op (dikke) noodles, tofu, sugarsnaps èn pindasaus – dus de keuze kon niet beter!


In Israël heeft jarenlange vriend Erez Ganor met zijn zoon Uri een 10-tal bomen geplant in een klimaat-herstelbos van het Jewish National Fund Keren Kayemet LeYisrael in de bergen van Galilei om het leven van Geoffrey te eren en waarmee nieuwe habitat voor wilde dieren gevormd wordt.


Zie ook:

Diervriendelijk Nederland en Cruelty Free Europe reiken de eerste Geoffrey Deckers Award uit

Animals 24/7: “Geoffrey Deckers & Marion Bienes brought animal rights to the Netherlands”

Animals Today: “Met Geoffrey is een grote dierenvriend heengegaan”

GAIA: “Adieu Geoffrey”

Cruelty Free International: “Remembering Geoffrey Deckers”

AD/Haagsche Courant: “Geoffrey voelde zich als tiener al verantwoordelijk voor het apenleed dat hij zag”

NRC: “Alles voor de rechten van dieren”

Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties “In Memoriam Geoffrey Deckers”

Het Vrije Dier: Bekende Nederlandse activist overleden

Speech door bestuurslid Arnoud Koenen namens Adrie van Steijn, weduwnaar van Geoffrey Deckers, tijdens de Memoriam actie bij de Apenhel van Rijswijk – waar Geoffrey’s strijd tegen dierenleed begon na een educatief uitje met de biologieleraar

Rede door Adrie van Steijn, Geoffrey’s weduwnaar en opvolger, tijdens de Vredesdienst voor Dieren december 2020

Vredesdienst voor Dieren: een warme verzameling spelbrekers

VPRO De Hokjesman ‘De Dierenvrienden’

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.